Magdalena Zmitrowicz powołana na stanowisko wiceprezesa Banku Pekao Wyróżniony

Magdalena Zmitrowicz powołana na stanowisko wiceprezesa Banku Pekao

Rada nadzorcza Banku Pekao powołała Magdalenę Zmitrowicz z dniem 1 grudnia 2018 roku w skład zarządu banku na bieżącą wspólną kadencję i powierzyła jej pełnienie funkcji wiceprezes.

"Magdalena Zmitrowicz dołączyła do Banku Pekao S.A. w 2018 roku i do tej pory pełniła funkcję dyrektora zarządzającego. Przed podjęciem pracy w Banku Pekao S.A. Magdalena Zmitrowicz związana była z Bankiem Handlowym w Warszawie S.A., a także pracowała w europejskich strukturach Banku Citigroup. W latach 1999-2018 pełniła m.in. funkcje dyrektora ds. bankowości przedsiębiorstw, regionalnego dyrektora sprzedaży, dyrektora biura sektora publicznego w pionie bankowości przedsiębiorstw, zarządzając strukturami sprzedażowymi w regionie i oddziałach. Posiada również doświadczenie w tworzeniu struktur sprzedażowych i zarządzaniu w pionie bankowości małych i średnich przedsiębiorstw, gdzie pełniła funkcje regionalnego dyrektora CitiBusiness oraz dyrektora w pionie małych i średnich przedsiębiorstw. Jest absolwentką Uniwersytetu Gdańskiego Wydziału Nauk Społecznych oraz Wydziału Zarządzania. W 2013 roku ukończyła Commercial Credit College w USA w ramach Grupy Citi. Kierowała pra cami Grupy strategy champions w ramach Banku Handlowego w Warszawie S.A." - czytamy w komunikacie.

Bank Pekao jest jednym z największych banków Europy Środkowo-Wschodniej. Od 1998 roku akcje Pekao są notowane na warszawskiej giełdzie.

Mapa strony

Biznesciti.com